Kuchařka
Aničky vynikající drobenkový koláč s tvarohem
Kakaová drobenka
650 g polohrubé mouky
4 lžíce kakaa
1 ks prášku do pečiva
250 g Hery
200 g moučkového cukru
mléko - pokud je potřeba
Tvarohová náplň
1 ks měkkého tvarohu - 250g
5 lžic bílého jogurtu
1 dl mléka
3 ks vajec
150 g cukr krupice
Postup:
Plech vyložíme pečícím papírem. Z ingrediencí na drobenku užmouláme sypkou směs, kterou rozdělíme na dva díly (jeden o maličko větší).
Větší část drobenkové směsi stejnoměrně nasypeme na dno vyloženého plechu, na drobenku pak naneseme tvarohovou náplň, na kterou nasypeme zbytek drobenky. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 50 minut.
Tvarohová náplň: tvaroh a jogurt dle vlastní chuti osladíme, vmícháme mléko, žloutky a nakonec i zlehka tuhý sníh z bílků.
Po upečení necháme vychladnout a pokrájíme. Můžeme před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem.