Kuchařka
Babiččin vynikající mřížkový řez
Použité suroviny:
30dkg hladké mouky, 12dkg cukru moučky, 1/2 prášku do pečiva, 13dkg másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 lžička skořice, 2 lžíce mléka
Technologický předpis:
Všechny přísady zpracujeme, rozdělíme na 2 díly, větší díl rozetřeme na vymazaný plech, potřeme kyselejší marmeládou (višňová, rybízová,...) - větší vrstva, nejen zatřít póry:))
Menší díl těsta rozválíme na tenký plát - rádýlkem nakrájíme proužky, kterými vytváříme mřížky na řezu.
Pečeme na 180°C.
Karamelové tajemství druhé babičky
Použité suroviny:
30 dkg cukru krupice, 6 žloutků, 8 dkg polohrubé mouky, 22 dkg lískových ořechů, 6 bílků, slazené kondenzované mléko Salko, 1 máslo, 1/2 balíčku nasekaných lískových ořechů na posypání
Technologický předpis:
Cukr a žloutky třít 20 minut. Přidají se namleté ořechy. Ušleháme sníh z bílků a přidáváme do těsta střídavě s moukou. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Den předem vaříme ve vodní lázni kondenzované mléko 2 hodiny. Vychladlé Salko vetřeme do utřeného másla.
Placka se potře krémem a posype sekanými ořechy.
Peťovy jemně nakrájené chleby
Použité suroviny:
16 chlebů z Alberta
Technologický předpis:
Půjčíme si velký koš za 5.-
Zjistíme požadovaný počet bochníků tímto jednoduchým výpočtem: (počet účastníků závodu x koeficient žravosti x buřtový koeficient x sádlový koeficient) / (čtvrtá odmocnina množství srážek v kraji Vysočina za posledních 14 dní + zjištěný průměrný počet krajíců na bochník)
Průměrné množství krajíců na bochník je údaj, který ví každá prodavačka. Koeficient žravosti má souvislost s teplotou a rosným bodem. Ostatní koeficienty vygůglíme. Množství srážek eviduje policie ČR.
Postavíme velký koš těsně před kráječ chleba, aby nás někdo nepředběhl. Postupně nosíme jeden bochník za druhým a krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme.
Rychlost procesu je přímo úměrná rychlosti doplňovacího personálu v Albertu.
U kasy pro podezření, že pod chleby je schovaný pytlík bonbonů, je nutné všechny chleby vyložit na pás.
Zaplníme Octavii bochníky. Vrátíme koš za 5.-